sandal logo

poli 12

Η Γιορτή της Μητέρας στις Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

180517 6709302381701496832 n

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Νέας Σμύρνης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας.


Την Παρασκευή 11 Μαΐου, τα παιδιά που παρακολουθούν τις δραστηριότητες στο ΚΔΑΠ της Νέας Σμύρνης, είχαν την ευκαιρία μέσα από μια σειρά δράσεων να ενημερωθούν για τη σχέση μητέρας - παιδιού, να τραγουδήσουν και να εκφράσουν την αγάπη τους, μέσα από όμορφες και πρωτότυπες κατασκευές. Πιο συγκεκριμένα, μια επιστημονική ομάδα πολλαπλών ειδικοτήτων σχεδίασε πρόγραμμα παρέμβασης με εικόνες και διασκεδαστικές ιστορίες, αναφέρθηκε στη μοναδική αυτή ανθρώπινη σχέση, κατασκεύασε με τα παιδιά όμορφες κάρτες που χάρισαν στις πρωταγωνίστριες της ημέρας, τις μαμάδες και πρόσφεραν στα παιδιά τη δυνατότητα να υποδυθούν δραματοποιημένους ρόλους εξάπτοντας την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Στο τέλος, των δράσεων μία λιχουδιά περίμενε τους μικρούς μας φίλους!


Τα ΚΔΑΠ αποτελούν δομές που απασχολούν τα παιδιά εκτός σχολικού ωραρίου μέσα σε κλίμα δημιουργικότητας χωρίς ανταγωνισμούς. Διασυνδέονται με εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές του δήμου, ενταγμένες στη φιλοσοφία του προγράμματος Λάρισα η «Πόλη που Μαθαίνει».
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη και ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές των γυναικών.


Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά είναι δομή με βασικούς πυλώνες τη συνεργασία με άλλους φορείς και δομές του δήμου, με στόχο την παροχή υπηρεσιών για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ωφελουμένων, την καταπολέμηση της φτώχειας, την προώθηση στην αγορά εργασίας, την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και την παροχή ευκαιριών για τη συνέχιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.


Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Για πληροφορίες:
- Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων Βίας, στο Συμβουλευτικό Σταθμό τηλ: 2410680243 και στο Κέντρο Κοινότητας, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρουσβέλτ και Οικ. εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος. Τηλέφωνο: 2410680242, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 08:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.
- ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Ροδοπούλειο, τηλ: 2410661727.
- Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1