sandal logo

poli 12
  • Home
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων υλοποιούν δράσεις για το Ευρωπαϊκό έργο URBAGRI4WOMEN

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων υλοποιούν δράσεις για το Ευρωπαϊκό έργο URBAGRI4WOMEN

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, υλοποίησε τους τελευταίους μήνες εκπαιδευτικές δράσεις για γυναίκες μετανάστες της περιοχής, με θέμα τις αστικές αγροτικές δραστηριότητες και την επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο του έργου «URBAGRI4WOMEN – Καινοτόμες πρακτικές και κοινές αστικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ενσωμάτωσης μεταναστών γυναικών στις τοπικές κοινωνίες μέσω αστικών αγροτικών δραστηριοτήτων» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, στο οποίο το ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ. συμμετέχει ως εταίρος.

180622 laxanokhpos


Πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αποτελούνταν από ένα θεωρητικό μέρος το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να λάβουν θεωρητικές γνώσεις όσον αφορά τεχνικές κηπουρικής και καλλιέργειας σ’ ένα αστικό περιβάλλον και να ανταλλάξουν απόψεις και γνώσεις, όσον αφορά έννοιες και εργαλεία επιχειρηματικότητας. Το σεμινάριο βασίστηκε στο εκπαιδευτικό υλικό που έχει αναπτυχθεί από τους εταίρους του έργου, ενώ όσον αφορά τις ενότητες που δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα» και «Δημιουργία Επιχειρηματικού Καμβά» αποτέλεσαν μια αρχική προσέγγιση στο θέμα για τις συμμετέχουσες.


Το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης έλαβε χώρα στα τέλη Μαΐου 2018 με την επίσκεψη των γυναικών στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Λαρισαίων, όπου ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αμαξοστασίου, κος Γεώργιος Ζαούτσος υποδέχτηκε τις ίδιες, αλλά και τους αντιπροσώπους του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και του Κέντρου Κοινότητας, και τις ξενάγησε στις εκτάσεις του λαχανόκηπου. Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να δουν και πρακτικά τις γνώσεις τις οποίες έλαβαν, αλλά και να συζητήσουν με υπευθύνους κηπαρίων για διάφορες τεχνικές διατήρησης και φροντίδας λαχανικών και φυτών.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α. Τηλέφωνο 2410680242, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθημερινά 8:00 π.μ. έως 16:00μ.μ.

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1