sandal logo

poli 12

Πανεπιστήμιο των Πολιτών - Κύκλος Μάθησης: “Το Παιχνίδι της Καριέρας σου…"

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών», σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ Λάρισας, το Συμβουλευτικό Σταθμό και το Κέντρο Κοινότητας – Δομές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνει την έναρξη νέου Κύκλου Μάθησης για νέους με τίτλο «Το Παιχνίδι της Καριέρας σου...».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, Αιόλου 4 και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 32 ετών, απόφοιτους Γενικού ή Τεχνικού Λυκείου, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ, οι οποίοι αναζητούν εργασία ή/και φοιτητές – σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κάλυψη της ανάγκης των νέων να καλλιεργήσουν προσωπικές ικανότητες και να αναπτύξουν θετικό προσανατολισμό στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών συναντήσεων θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

- Επαγγελματική σταδιοδρομία: Μύθοι και πραγματικότητα.
- Αυτοβελτίωση και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.
- Σκοποί και μέθοδοι αναζήτησης εργασίας.
- Προετοιμασία φακέλου υποψηφιότητας εργασίας.
- Διαδικασία της συνέντευξης.
- Κινητικότητα και προοπτικές εξέλιξης.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει» και είναι συνέχεια των Κύκλων Μάθησης που πραγματοποιούνται από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου μας, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες (δύο 5ωρες συναντήσεις) τις ακόλουθες ημερομηνίες:
1η συνάντηση: Σάββατο 13/04/2019 και ώρες: 9.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.
2η συνάντηση: Σάββατο 20/04/2019 και ώρες: 9.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.

Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχουν οι κ.κ. Όλγα Τσιούρβα – Περιφερειακή Διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας και Γιώργος Τράντας - Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Φυλακών Λάρισας – Δημοσιογράφος. Εκπαιδεύτρια του προγράμματος είναι η κα. Καλλιόπη Γεροστέργιου – Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ενηλίκων και επαγγελματικού προσανατολισμού, Στέλεχος Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας.

Ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος θα υπάρξει και δεύτερος εκπαιδευτικός κύκλος.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250
Για αίτηση εγγραφής στο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων – Πανεπιστήμιο των Πολιτών https://learninglarissa2016.wordpress.com/karieraaitisi2019/

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1