sandal logo

poli 12

Εκπαιδευτικό εργαστήρι εθελοντισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Εκτύπωση

Κοινωνικός Διαμοιρασμός:

Για άλλη μια χρονιά συνεχίζεται το εκπαιδευτικό εργαστήριο εθελοντισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας στο χώρο της Δομής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο επισκέφθηκαν οι μαθητές της Ε1 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας συνοδευόμενοι από το διευθυντή του σχολείου κο Βασίλη Γεωργούλη και τη δασκάλα της τάξης κα Άννα Ψωφάκα.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Τα εργαστήρια εθελοντισμού είναι μια καινοτόμο δράση του κοινωνικού παντοπωλείου και απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού. Έχουν στόχο την ενημέρωση τους με βιωματικό τρόπο για τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίησή τους σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Οι μικροί μαθητές έφεραν μαζί τους τρόφιμα, ζωγράφισαν, συζήτησαν με τα στελέχη της δομής και μέλη των ενεργών πολιτών Λάρισας ενώ είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες της.

Τα παιδιά έδειξαν τον ενθουσιασμό τους με όλα αυτά που άκουσαν και έμαθαν από την κα Χαρούλα Ραχωβίτη στέλεχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον κο Κώστα Κεδρά μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας και ελπίζουμε ο ενθουσιασμός αυτός να τα παρακινήσει να κάνουν και τα ίδια τέτοιες πράξεις εθελοντισμού.

Το παρόν έδωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Σωτήρης Βούλγαρης ο οποίος συζήτησε με τους μαθητές και τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη» ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε και για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Επίσης παρευρέθηκαν η διευθύντρια πρόνοιας κα Έφη Ζιώγα καθώς και ο κος Νταλώσης Γιάννης από τους Ενεργούς Πολίτες.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας».

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ: 2410-255876 στην οδό Μανωλάκη 9-11.

 

Επικοινωνία

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ίωνος Δραγούμη 1
Τ.Κ. 41222

Τηλ. Κέντρο: 2413 500 200
E-mail: protokolo@larissa.gov.gr

Σχετικά

diavgeia m1

kairos 1